Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhetsz. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Szőkítés

A hajszőkítés egy kémiai eljárás, amely világosítja a hajat azáltal, hogy eltávolítja a pigmentet a tincsekről. Így működik a folyamat: a lúgos szer felnyitja a kutikulát, mely a hajszál védőrétege. Az oxidálószer behatol a hajszálakba, és feloldja a melanint, a pigmentet, amely a haj természetes színét adja. Minél tovább hagyja a szőkítőt a hajon, annál több pigment oldódik fel, és annál világosabb lesz a haj. Vannak olyan márkák, melyek termékeinek egyszeri alkalmazásától nem lesz elsőre fehér, platinaszőke hajunk. Jó hírünk van! Az Elgon által kifejlesztett szőkítőporok kiütik a sárga, narancssárga vagy vörös tónust a hajból a természetes színtől függően, amennyiben megfelelően van kiválasztva a szőkítőpor. Lényeges tudni, hogy a szőkítés utáni nyers haj mindig a saját hajunk színe, csak egy új formában. 

Az Elgon szőkítőporok tökéletes megoldást nyújtanak a lehető legfehérebb, leghidegebb és leghamvasabb hajszín eléréséhez. A hagyományosabb árnyalatoktól, mint a méz szőke, a karamell és a vanília szőke, a legkeresettebb tükröződésekig, mint a jégszőke, vagy platina szőke, nagyon alacsony ammóniamartatom mellett könnyedén kivitelezhető akár otthoni szőkítés esetén is.

Egy speciális olajkeveréknek és az arany alga kivonatnak köszönhetően, megvédi a hajat a szőkítés okozta stressztől. Könnyű használat, rugalmas textúra, ultrakompakt agyagos, porzásmentes szőkítőpor, mely lágy és hidratáló hatást fejt ki a hajon.

A szőkítés a haj színének megváltoztatása, amely megújítja a megjelenést, valamint egy új stílust hoz életébe. A szőkítésre azonban figyelni kell, hogy megelőzzük a haj roncsolódását és elkerüljük a nem kívánt sárga-narancssárga színtónusokat.

Először is, fontos tisztában lenni a haj szerkezetével és típusával. Amennyiben haja törékeny és száraz, a szőkítéssel fokozatosan kell haladnunk és érdemes előkezeléseket végezni. A szőkítést otthon is végezheti kellő ismeretséggel, de legjobb profi szakemberre bízni, aki tudja, milyen módszert és termékeket használjon a legjobb eredmény eléréséhez. Emellett fontos megfontolni, hogy mennyi színváltoztatásra vágyik, mert az erős szőkítés sokkal több terhelést jelent a hajnak, mint a finomabb árnyalatok megváltoztatása.

Amennyiben sokáig szeretné megtartani a szőkített haj színét, akkor érdemes rendszeresen ápoló samponokat és balzsamokat használni, melyeket az Elgon is forgalmaz.

Ma már számos különböző módszer és termék áll rendelkezésre a szőkítéshez, beleértve a festést, a melírozást és a szőkítő krémeket is.